cryolipolyse

Nieuw! Cryolipolyse behandeling!

Cryolipolyse is geschikt als alternatief voor liposuctie. Dit is een methode om, zonder operatie (en dus zonder hersteltijd), vetcellen af te breken, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel.
De behandelde vetcellen bevriezen en vervolgens zal het lichaam deze afvalstoffen op natuurlijke wijze (via het lymfestelsel en de lever) afvoeren, waardoor het vet definitief is verdwenen.
Er is geen verdoving of pijnmedicatie nodig. De procedure is per lichaamszone toe te passen en bovendien zeer veilig. Cryolipolyse vraagt wel geduld voordat er enig resultaat zichtbaar of merkbaar is.

Tijdens een intake kun je bepalen of het behandelgebied geschikt is voor de cryolipolyse procedure. Cryolipolyse kan worden gebruikt voor oppervlakkig en ongewenst vet. Dat zijn vetcellen die net onder huid liggen en boven de spieren. (Geen overgewicht behandeling dus!)
Met name buik, flanken, billen en armen zijn geschikte behandelzones.

Om de huid te beschermen tegen de kou brengen wij eerst een gaas met speciale gel aan. De applicator wordt op de huid aangebracht en het sterke vacuüm zuigt de huid en onderhuidse vetlaag in de applicator. Hier bevinden zich twee koelplaten, die de vetcellen laten bevriezen. De zuigkracht kan in het begin een tintelend gevoel geven.

Afhankelijk van de dikte van het vet (we hebben hiervoor meetapparatuur) duurt de behandeling van dat enkele gebied 45 tot 60 minuten en worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van maximaal -10 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Als de behandeling voorbij is, wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied 2 minuten lang intensief gemasseerd. Hierbij kan de huid kan een rode kleur krijgen.

Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen door het lichaam worden gezien als afwijkend en sterven af. De afgebroken vetcellen zullen gedurende 3 tot 5 weken na de behandeling, op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

Minimaal 3 weken na de cryolipolyse behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 5 weken na de behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt heeft de huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Na 5 weken kunnen we een nieuwe behandeling inplannen.

Er is er echter nooit voldoende resultaat na één behandeling. Voor het beste effect zijn minimaal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van vijf weken.
Kosten van een behandeling zijn €149,- per zone per keer.
Moet een persoon meer dan 5 kilo aan gewicht verliezen verwijzen wij graag naar onze andere afslankmethode. Hiermee kan tot 5 kilo per week worden bereikt.